Category

Blog

Category

Koruyucu aile ve evcil hayvanlara sahiplenilmesindeki farkındalığımız, büyük felaketin yaralarının sarılmasına katkı sağlayacaktır. Hepimizi derinden üzen çok büyük bir depremle sarsıldık. Şunu anlıyorum ki ülke olarak 1999 depreminden yeterince ders almadık ve bu kadar ağır bir yıkımla karşılaştık. Yanlış yapılaşmalar, binalarda kesilen kolonlar, imar afları, denetimsizlik veya lakayıt kontroller sonuçta bu tabloyu ortaya çıkardı. Deprem…

 39 total views

Prof. Dr. Erol Egeli’nin Deneme formatındaki kitabı “Büyüsünü Bozma” Hayykitap Yayınevi’nden çıktı. Yurdun çeşitli illerinde, kamu ve özel hastanelerde, üniversitede görev yapmış bir doktor, cerrah… Yüzlerce öğrenci, asistan ve profesör yetiştiren bir akademisyen… Ve onun gözlemlediği kimi yaşam kesitlerinden yola çıkarak deneme tadında kaleme aldığı makaleler şimdi okurla buluştu. Prof. Dr. Erol Egeli’nin denemeler kitabı…

 213 total views

Etrafımıza bir baktığımızda teknoloji çöplüğü gibi. Anlamsız, insanları işinden alıkoyan, birbiri ile sosyal ilişkilerini azaltan, uykusuz bırakan, sağlıklarını kaybettiren bir çöplük. İnsanlarda birer ikişer telefon mu dersin, gereksiz ev aletleri mi, bilgisayarlar, laptoplar, ipad’ler… Bizim evde de zaman zaman tartışmalara neden oldu bu teknoloji. Özellikle yemek masasında çocukların zaman zaman cep telefonuna bakmaları hep tartışma…

 242 total views

https://www.youtube.com/watch?v=tDn1UKishsg&t=151s Belki hasta değilsiniz ama yaşam enerjiniz potansiyelinizi tam olarak gerçekleştirmenize yetmiyor. Uyku disiplini, yeme-içme alışkanlığı, spor aktivitesi ve alerji konusundaki farkındalıkları keşfederek günlük yaşamınızdaki performansınızı ve başarı düzeyinizi yükseltebilirsiniz. Videonun tamamını Youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz. Pozitif KBB ile ilgili diğer makalelerimizi http://pozitifkbb.com/ sitemizden okuyabilirsiniz.

 201 total views

Bir araştırmaya göre, bir eyleme karar verdiğimizde, o karara varmadan milisaniyeler öncesinde beyin harekete geçiyor. Bu da ister istemez, kararları bizim yerimize başka bir irade mi alıyor sorusunu akla getiriyor. Yıl 1981, İstanbul Tıp Fakültesine yeni girmiştim. Farklı bir ortam, farklı bir şehir beni çok uyarıyordu. Zaten etrafımdaki olup biteni sürekli anlamaya çalışan ben, artık…

 455 total views

Down sendromlu Berk’in cimnastikteki uluslararası başarıları, eğitim hakkının engellenmesi ve baba oğul sabırla verilen bir hukuk mücadelesinin sonuca ulaşması bize çok şey anlatıyor. Hayatı güzel yaşamak durum tespitini doğru yapmaktan mı geçiyor? Bir mimari proje ya da insani bir hak arayışının ihtiyaç duyduğu temel yaklaşım sadece anlayış, saygı ve motivasyon gücüdür. Yıllar önce, evimizi yeniden…

 282 total views

Dünya değiştiyse benim öğrencilik yıllarımdakine benzer hüzünlü vedalar artık gereksiz miydi? Kendimi bildim bileli hiç hoşlanmadım veda seremonisinden. Kendimi bildim bileli vedalaşmalardan hoşlanmam. Hüzün kokar, abartılır duygular, belki bu yüzdendir. Duygusal adamımdır zaten, deşmeyin duygularımı der gibi olurum. Üniversite yıllarında da böyleydim. İstanbul’a gelirken bavulumu alıp evden vedalaşmadan çıkmak isterdim. Yine de uğurlayan birileri olurdu,…

 207 total views

Yıllar önce kendime bir kutsal hikâye yazarak peşinden gitmiştim. Ama şimdilerde, “nohutu suda beklet sonra iç” türünden doktor tavsiyelerini görünce, “Acaba kendime çok mu haksızlık ettim” diye düşünmüyor değilim. Sabahın erken saati, hava temiz, pırıl pırıl. Verandada güne hazırlanıyorum. Bugün cumartesi, benim ve eşim için yoğun bir işgünü. İyi ki çalışıyoruz, yoksa koca bir gün…

 207 total views

Vejeteryan balıkçı, çocuklara balık tutma dersi verirse, çocuklar da ona doğruluk dersi verir? Çocukları bozmaya çalışırken bizim yanlışımızı nasıl düzeltiyorlar. Çocukluğum Trabzon’da geçti. Pazar günleri babamla balık tutmaya gider, oltayla balık tutardık. Ama o kamışlı oltalardan değil. Misinaya kancalar ve yemler takılır, denize atılırdı. Babam bu işi iyi biliyordu. On veya 20 kişi dizilmiş balık…

 218 total views

İşlerim iyi gittiğinde eskiden zaman zaman “şükürler olsun” diyordum. Fikrimi değiştirdim artık şükretmiyorum. Bir ayağı aksayanı gördüğüm an, benim ayağım sağlıklı deyip şükretmek yerine “Kalk bakalım o sağlıklı ayağınla o kişiye ya da insanlığa faydan dokunacak ne yapabilirsen yap!” diyorum kendime. İş tempom çok yoğun, Pazar hariç sabah 06.00 akşam 20.00 çalışıyordum. Hastalar, ameliyatlar, çok…

 370 total views